加州大学戴维斯分校Shrem博物馆建筑,由概念到设计再到成品给你一个完美的体验

在加州大学戴维斯分校的校园最外层边缘一个大胆的,坦率的图标Shrem博物馆。 通过一个创新的传统博物馆的重新排序惯例,能够很容易地构建成为一个集体学习的平台, 创建和试验展示了加州大学戴维斯分校的艺术遗

2015-07-24

在加州大学戴维斯分校的校园最外层边缘一个大胆的,坦率的图标Shrem博物馆

通过一个创新的传统博物馆的重新排序惯例,能够很容易地构建成为一个集体学习的平台,

创建和试验展示了加州大学戴维斯分校的艺术遗产,一个充满活力的中心未来的一代又一代的学生。


A bold, open-faced icon at the outermost edge of UC Davis’ campus,

WORKac’s design for the Jan Shrem and Maria Manetti Shrem Museum of Art re-imagines the intersections between art, higher education, and everyday life.

Through an innovative reordering of traditional museum conventions,


the highly-accessible building becomes a platform for collective learning, creation, and experimentation—a showcase for UC Davis’

artistic legacy and a vibrant hub for future student generations.





To emphasize the building’s role as a destination for multiple audiences,

building is devised as a parallelogram with lifted corners which create distinct facades facing the campus and adjacent highway.

A dramatic sloping roof houses an array of spaces views, and experiences,

while the surrounding landscape is designed to ‘stitch’ the museum to it site through a series of outdoor rooms,

courtyards, and terraces that provide natural light and ventilation.






强调建筑的角色作为多个目的地的观众,建筑设计是一个平行四边形与解除的弯角,创建独特的校园,邻近高速公路面临的外墙。

戏剧性的斜面屋顶房子的数组空间视图,和经验,而周围的景观设计缝合博物馆网站通过一系列户外房间,庭院,露台,提供自然光和通风。

通过艺术交流展厅和大堂酒廊是一座桥,它包含集合教室,一个中央珠宝盒功能,展示了永久收藏的物品显示在提升,邀请公众艺术论坛和探索博物馆。








Copyright © 2008-2017 AS国际建筑与空间研究所(ASRI) 。备案号:京ICP备16022350号
北京市东城区银河SOHO,B座3层20303、20305、20307室